GARAGE Community

Ce înseamnă tehnologie Smart în bucătărie

Blog, Masini, Tehnologie

Să gătim smart și sănătos zic 😀

Bine ai venit la GARAGE Community, și dacă în acest moment îți e foame îți recomand să te așezi frumos pe fotoliu și să citești acest articol înainte de a decide ce să mănânci.

O să vin eu cu câteva idei, idei culese din GARAJUL Digital de la Garage Comuunity.

Acum ceva timp, am primit de la XIAOMI România, spre o experiență mai altfel, un aparat minune să-i îi zic? sau …minunat?

Așa că astăzi vom vorbi despre Xiaomi MI Smart Air Fryer

Hai că pare complica numele, dar ce să vezi? Doar numele este puțin complica, căci aparatul este cât de se poate de simplu.

Eu nu sunt un mare specialist în bucătărie sau în ale ustensilelor care se găsesc prin bucătărie, deci cu siguranță ceea ce îți voi spune va fi efectiv percepția mea asupra acestui aparat.

O să îți prezint o hartă a acestui articol, astfel încât să vezi cum o să îți prezint eu ideile mele cu privire la acest produs.

În primul rând să știi că scopul meu nu este să fiu un vânzător, dar chiar aș vrea să știi percepția mea asupra acestui model, poate o să îți fie de folos.

 1. Design
 2. Capacitate
 3. Complicat sau simplu
 4. Rețete
 5. Utilizare
 6. Manevrabilitate

Design pentru Xiaomi Mi Smart Air Fryer

Designul se vede clar că este din casa XIAOMI, cu forme cât se poate de simplificate, și cu o personalitate aparte.

După cum am observat în ultimii ani, Xiaomi a investit destul de mult în atenția la detalii, acest lucru fiind prezent și la acest device.

XIAOMI MI FRYER

Cred că se poate observa acest design simplificat.

Tot despre design putem remarca și colțurile ușor rotunjite pe toată înălțimea lui, care nu sunt deloc o idee rea.

Acest design a fost păstrat cât de poate de clean, fără a fi aglomerat de prea multe butoane sau beculețe sclipitoare.

Nu. Acest model este păstrat în simplitate absolută aș spune, cu două butoane, care sunt ușor ascunse.

Avem un buton de on off evident, și un al doilea buton, care este și ascuns și multifuncțional este sub displayul rotund.

Butoane

Această idee de a integra un buton sub display, simulează ideea de touchscreen pe display, însă nu este cu touch, și mai bine că nu!

Spun asta pentru că ar exista șansa să devină inutilizabil la un moment dat datorită grăsimilor prezente în bucătărie.

Totuși designul acestui buton este destul de bine gândit și am să vă explic mai jos și cum funcționează.

Designul pentru partea superioară este destul de subtil, unde avem un capac fix, cu niște perimetrale pentru a permite aerului să circule.

Capacitate Air Fryer Xiaomi

Eu am avut un model alb cu o capacitate de 3,5 litri și o greutate, conform specificațiilor de 3,9 litri.

Despre capacitatea acestui device, pot spune că pentru 2 persoane este la limită potrivit, însă pentru mai mult, va trebui să repeți aceeași procedură ceea ce va fi un plus de efort de a repeta aceeași rețetă, ce te faci dacă nu îți mai iese la fel?! :))

Cred că e bună și o capacitate mai mare, nu știu dacă există un model cu capacitate mai mare, dar cu siguranță ar fi bine venit, Xiaomi dacă mă auzi, bagă în producție repede și un model de 100 litri, că românu’ gătește nu se încurcă :)))

Această capacitate te poate limita uneori, spre exemplu dacă ai vrea să bagi un pui întreg, e posibil să îți opună rezistență… nu am testat asta, așa că nu știu cine va opune rezistență mai mare, aparatul sau puiul, dar dacă veți încerca asta, aștept un comentariu cu situația.

Cât de complicat să fie să folosești un Air Fryer… așa mi-am zis și eu până l-am primit

Complicat de utilizat nu este deloc, asta că să o lămurim din capul locului, însă partea cea mai complicată care se activează este dată de modul greu de a te hotări la ce rețetă să faci mai întâi.

Aparatul ăsta este cât de se poate de simplu realizat pentru a fi utilizat și de ce mai a-tehnică persoană.

Are efectiv un sertar bine organizat pe două niveluri, unde îți vei organiza acolo totul astfel încât să îți prepari tot ceea ce îți dorești.

Această ,,complicăciune” se simplifică atât de tare, mai ales atunci când te vei conecta cu acest aparat la un smartphone Xiaomi, unde dacă le vei împrietenii vor comunica singuri ca doi oameni mari, și vor găti pentru tine, tu doar cu puterea minții vei face totul (bine …la magazin tot tu te vei duce…) :))))

Rețete de încercat la Xiaomi Air Fryer

Îți spun de pe acum, ca există o multitudine de rețete în cloud, da sunt prin nori stocate și trebuie să le culegi de acolo, dar nu e greu… , însă îți pot spune eu, ce rețete am făcut cel mai des, chiar nu le puteam face pe toate….

Cartofi prăjiți la air fryer

Cui nu-i plac cartofii prăjiți?! Să ridice două degete acum!

Deci… cred ideea de a face cartofi prăjiți la acest device, este cea mai la îndemână și cerută de toată lumea.

Taie cartofii în felii sau cuburi și pune-i în aparatul air fryer pentru a-i prăji până devin crocanți și aurii. Poți adăuga condimente preferate, cum ar fi usturoi, paprika sau chimen, pentru a le da un gust delicios.

Am făcut de câteva ori cartofi prăjiți, acum să îți spun și părerea mea.

În primul rând vei avea parte de niște cartofi „prăjiți” în cel mai sănătos mod.

Nu au nicio treabă cu prăjeala!

Chiar sunt pregătiți în cel mai sănătos mod, așa că dacă ești o persoană care ține la dieta sa, dar totuși vrei din când în când și niște cartofi ,,prăjiți” într-un mod sănătos, da este o super soluție.

Mi-au plăcut? ( Parcă am auzit că m-a întrebat cineva… :))

Nu. Mie personal nu mi-au plăcut acești cartofi prăjiți. Am apreciat faptul că sunt realizați într-un mod sănătos, asta e ok, însă nu este gustul ăla autentic.

Da, se apropie destul de mult, dar nu sunt întocmai la fel, și am vrut să fiu cât se poate de sincer.

Aripioare la Air Fryer

Iarăși ceva foarte mult dorit de români, aripioarele.

Am făcut în câteva serii, și da astea mi-au plăcut și am să îți explic cât se poate detaliat ce și cum.

Am apreciat faptul că au ieșit rumene la suprafață, însă în profunzime au fost fragede și moi.

Un mare avantaj acest lucru la niște aripioare pentru că în acest fel vei rămâne cu mai multă carne pe ele.

Aici pot spune că mai este și un alt secret și anume faptul că aripioarele conțin grăsime ceea ce le conferă acea idee de suculent.

Pui crocant

Taie pieptul de pui în bucăți și asezonează-le cu sare și piper.

Înmoaie-le într-un amestec de ou bătut și făină, apoi pune-le în aparatul air fryer pentru a le prăji până devin crocante și aurii.

Legume la grătar

Taie legumele preferate, cum ar fi ardei, dovlecei sau ciuperci, în felii și pune-le în aparatul air fryer pentru a le găti până devin moi și ușor crocante.

Poți adăuga ulei de măsline și condimente pentru un gust extra delicios.

Somon la grătar

Asezonează somonul cu sare, piper și suc de lămâie, apoi pune-l în aparatul Air fryer pentru a-l găti până se rumenește și devine fraged.

Servește-l cu un sos de smântână și mărar pentru un gust delicios.

Clătite americane

Prepară aluatul de clătite, apoi pune-l în aparatul Air fryer în porții mici pentru a prepara clătite pufoase și delicioase. Servește-le cu sirop de arțar și fructe proaspete.

Utilizarea unui Air Fryer Xiaomi

Folosirea unui aparat Air Fryer Xiaomi este relativ simplă și ușoară. Iată câțiva pași pe care îi poți urma pentru a utiliza acest aparat în mod eficient:

 1. Începe prin citirea instrucțiunilor de utilizare furnizate de producător. Este important să cunoști specificațiile aparatului și să îl folosești corect pentru a obține cele mai bune rezultate.
 2. Încălzește aparatul pentru câteva minute înainte de a începe să gătești alimentele.
 3. Majoritatea modelelor de Air Fryer Xiaomi vin cu un buton de încălzire prealabilă, astfel încât este important să îl folosești pentru a asigura o temperatură constantă în interiorul aparatului.
 4. Taie alimentele în bucăți mici și uniforme pentru a asigura o gătire uniformă. Asigură-te că alimentele nu se suprapun în interiorul aparatului, astfel încât să se gătească uniform.
 5. Adaugă ulei în cantitatea recomandată de producător sau folosește o pensulă pentru a aplica un strat subțire de ulei pe alimente înainte de a le pune în aparat.
 6. Dacă nu dorești să adaugi ulei, poți utiliza oțet sau suc de lămâie pentru a adăuga un pic de umiditate.
 7. Setează temperatura și timpul de gătire în funcție de alimentele pe care le gătești.
 8. Majoritatea aparatelor Air Fryer Xiaomi vin cu setări predefinite pentru diverse tipuri de alimente, cum ar fi cartofi prăjiți, pui, carne de vită sau pește.
 9. Poți ajusta setările în funcție de preferințele tale personale.
 10. Verifică alimentele în timpul procesului de gătire și amestecă-le sau întoarce-le pentru a asigura o gătire uniformă.
 11. Odată ce alimentele sunt gata, oprește aparatul și scoate coșul pentru a-ți putea servi mâncarea.
 12. După utilizare, curăță aparatul conform instrucțiunilor de utilizare pentru a-l păstra într-o stare bună de funcționare.

În general, utilizarea unui aparat Air Fryer Xiaomi este relativ simplă și poate fi folosit pentru a găti o varietate de alimente sănătoase și gustoase.

Stil de viață sănătos

Aparatul Air Fryer Xiaomi poate fi un instrument util în menținerea unui stil de viață sănătos prin prăjirea alimentelor fără ulei sau cu o cantitate minimă de ulei, reducând astfel aportul de grăsimi și calorii.

Iată câteva modalități prin care acesta te poate ajuta să ai un stil de viață sănătos:

Ce mâncăm sănătos

 1. Gătește alimente sănătoase: Cu ajutorul aparatului Air Fryer Xiaomi, poți găti legume, carne slabă, fructe de mare sau fructe fără a adăuga ulei sau cu o cantitate minimă de ulei.
 2. Prin gătirea acestor alimente într-un mod sănătos, vei obține o masă delicioasă și cu un aport caloric redus.
 3. Redu consumul de grăsimi și calorii: Deoarece aparatul Air Fryer Xiaomi prăjește alimentele fără ulei sau cu o cantitate minimă de ulei, acesta reduce aportul de grăsimi și calorii din alimente, ceea ce poate fi benefic pentru sănătatea ta.
 4. Reduce riscul de boli: Prăjirea alimentelor la temperaturi ridicate poate crea substanțe chimice dăunătoare pentru sănătate, cum ar fi acrilamida și alți compuși toxici.
 5. Aparatul Air Fryer Xiaomi prăjește alimentele la temperaturi mai mici, reducând astfel producția acestor compuși.
 6. Economisește timp: Prin gătirea alimentelor într-un aparat Air Fryer Xiaomi, vei economisi timpul petrecut în bucătărie.
 7. De asemenea, aparatul este ușor de utilizat și de curățat, ceea ce face din gătit o activitate mai plăcută și mai eficientă.

În general, folosirea unui aparat Air Fryer Xiaomi poate fi un mod simplu și convenabil de a găti alimente sănătoase și delicioase într-un timp scurt și cu un aport caloric redus.

Manevrabilitate friteuză Xiaomi

Air Fryer Xiaomi este un aparat compact și ușor de manevrat.

Coșul de gătit se poate scoate ușor din aparat și are o capacitate de aproximativ 2-3 litri, ceea ce îl face potrivit pentru gătitul alimentelor pentru o singură persoană sau pentru o familie mică.

De asemenea, majoritatea modelelor de Air Fryer Xiaomi vin cu un panou de control simplu, care permite utilizatorilor să regleze temperatura și timpul de gătire în funcție de alimente.

De asemenea, coșul de gătit și tavă de picurare sunt ușor de curățat, datorită suprafeței non-stick, astfel încât alimentele nu se lipesc și nu lasă murdărie.

În plus, aparatul este echipat cu un sistem de siguranță pentru a preveni supraîncălzirea și pentru a reduce riscul de accidente.

În general, Air Fryer Xiaomi este un aparat ușor de utilizat și de manevrat, astfel încât poate fi folosit cu ușurință în orice bucătărie.

Review-ul meu aici

Post Tags :

Blog, Masini, Tehnologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai mult decât pasionat de tehnologie și orice aplicație ce ne poate face ziua mai ușoară

Recent Posts

Urmărește-mă aici

Ai vrea să vorbim despre un subiect mai special?

Trimite-mi un e-mail cu propunerea ta, și promit că o voi analiza, și dacă ai un articol, poate îl publicăm

Așa vom ține legătura și când am articole noi le pot trimite către tine.

Mesajul tău a fost trimis cu succes!

Ne pare rău, dar a intervenit o eroare

GARAGE Community will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.