GARAGE Community

Sandero Stepway ECO G 100 – un nou model de mașină ecologică de la Dacia

Blog, Masini

Dacia a lansat recent noul model Sandero Stepway Eco G 100, o mașină care nu doar arată bine, ci și are un impact pozitiv asupra mediului înconjurător.

Această mașină este una dintre cele mai ecologice opțiuni disponibile pe piață de la Dacia, iar culoarea verde Lichen Kaki a caroseriei reflectă angajamentul producătorului pentru un viitor mai curat și mai durabil.

Dacia sandero păreri

În acest articol vom explora caracteristicile și beneficiile acestei mașini inovatoare.

Caracteristici tehnice Sandero 2023

Sandero Stepway Eco G 100 are o serie de caracteristici tehnice inovatoare, care o fac să iasă în evidență în fața altor mașini de pe piață.

Aceasta include un motor benzină+LPG denumit Eco G 100, care utilizează tehnologie de injecție directă pentru a reduce emisiile de CO2 și a crește eficiența combustibilului + gaz, totul dotat din fabrică.

Mașina are, de asemenea, o cutie de viteze manuală cu șase trepte, o suspensie foarte pregătită pentru drumurile rele.

Aceste caracteristici tehnice îmbunătățesc performanța și manevrabilitatea mașinii, făcând din Sandero Stepway Eco G 100 o opțiune ideală pentru șoferii care caută o mașină ecologică care să fie, de asemenea, distractivă de condus, dar mai ales pregătită pentru orice tip de drum.

Avantajele motorizării Eco G 100

 1. Sistemul GPL este montat din fabrică și construit special pentru motoarele Dacia;
 2. Vei face economii considerabile la costurile cu combustibilul;
 3. Beneficiezi de autonomie sporită mulțumită celor două rezervoare de combustibil independente;
 4. Garanția vehiculului rămâne neschimbată;
 5. Emisii de CO2 reduse cu 11% (comparativ cu modelul pe benzină).

Este vorba de un motor cu 3 cilindri în linie ce are o capacitate de doar 999 cmc.

Designul exterior al noului Sandero

Culoarea verde a caroseriei Sandero Stepway este cu adevărat impresionantă, și nu doar din punct de vedere estetic.

Acesta reprezintă angajamentul producătorului pentru mediul înconjurător și reflectă eforturile lor de a produce mașini mai curate și mai eficiente din punct de vedere al combustibilului.

În plus, mașina are un design exterior modern și atrăgător, cu elemente sportive și detalii de calitate. Sandero Stepway are, de asemenea, o gardă la sol mai mare decât alte modele, ceea ce o face mai potrivită pentru condusul pe teren accidentat, și poziționează foarte bine ca un crossover de calitate.

Interiorul de la Sandero 2023

Interiorul mașinii Sandero Stepway este confortabil și elegant, cu un design modern și tehnologie de ultimă generație.

Mașina are un sistem multimedia cu touchscreen, cu conectivitate Bluetooth și USB, precum și sistem de navigație integrat.

Scaunele sunt confortabile și oferă suport adecvat, iar portbagajul este suficient de mare pentru a transporta echipamentul necesar pentru o călător.

De remarcat noul design al planșei de bord cu acea imbinare de textil, și de asemenea același detaliu îl vom regăsi și pe ușile din față.

Un alt detaliu de remarcat ar fi cusăturile scaunelor cu fir de ață în același ton cu detaliul culorii de pe grilele de ventilație.

Noutățile de la Sandero

Noul model Sandero Stepway fabricat în 2023 se bucură de caracteristici de fiabilitate și siguranță remarcabile, care îl fac o opțiune excelentă pentru cei care caută o mașină sigură și durabilă.

Fiabilitate

Dacia este renumită pentru fiabilitatea modelelor sale, iar noul Sandero Stepway nu face excepție.

Acest model este construit folosind materiale de înaltă calitate și tehnologie de ultimă generație, care asigură o durabilitate ridicată și un cost de întreținere redus.

În plus, motorul G 100, care utilizează tehnologie de injecție directă + gaz, este conceput să fie mai eficient în consumul de combustibil și să reducă emisiile de CO2.

Siguranță

Sandero Stepway vine echipat cu o serie de caracteristici de siguranță care îi asigură un nivel ridicat de protecție pentru pasageri.

Aceste caracteristici includ, sistem de control al stabilității și al tracțiunii, airbag-uri pentru șofer și pasageri, senzor de unghi mort, centuri de siguranță cu prindere în trei puncte și sistem de avertizare sonoră pentru centura de siguranță neutilizată, dar și senzori de parcare.

În plus, mașina este construită cu o caroserie rigidă, care îmbunătățește stabilitatea și protecția în cazul unui impact.

În concluzie, noul model Sandero Stepway fabricat în 2023 este o mașină fiabilă și sigură, cu o gamă largă de caracteristici care o fac o opțiune excelentă pentru cei care caută o mașină ecologică, dar și confortabilă și sigură.

Cine sunt cei care preferă această mașină?

Cumpărătorii de Sandero Stepway sunt în general persoane care caută un vehicul practic, cu un design atractiv și care oferă o experiență de conducere confortabilă.

Acest model de mașină este potrivit pentru o varietate de nevoi și preferințe, astfel încât cumpărătorii pot varia de la tineri care își încep cariera, la cupluri cu familii mici sau persoane în vârstă care caută o mașină compactă dar spațioasă.

În general, cumpărătorii de Sandero Stepway sunt persoane care caută un raport calitate-preț bun și care apreciază fiabilitatea și eficiența în utilizarea zilnică a mașinii.

De asemenea, acest model este popular printre cei care își doresc un vehicul pentru deplasările urbane sau pentru călătorii pe distanțe medii.

În plus, noul model Sandero Stepway eco G 100, fiind o mașină ecologică și eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil, poate fi atractiv pentru cei care doresc să reducă impactul asupra mediului înconjurător.

Comportamentul acestui Sandero pe teren accidentat și drumuri cu hârtoape

Testele de conducere și review-urile realizate de specialiști și de posesorii de Sandero Stepway au evidențiat că acest model de mașină se comportă bine pe teren accidentat și este capabil să facă față unor condiții de conducere dificile.

Modelul Sandero Stepway este echipat cu suspensii ridicate, astfel încât poate absorbi șocurile și denivelările de pe drumuri neasfaltate.

În plus, modelul dispune de o gardă la sol mai mare, ceea ce îi conferă o mai bună capacitate de manevrare pe teren accidentat și o protecție mai bună a componentelor de sub mașină.

În ceea ce privește testele de conducere, acestea au evidențiat faptul că Sandero Stepway oferă o experiență de conducere confortabilă și sigură, chiar și pe drumuri neasfaltate sau în condiții de vreme nefavorabile.

Tracțiune Sandero

Mai mult, sistemul de tracțiune asistată și controlul electronic al stabilității ajută la menținerea controlului asupra mașinii în orice situație de conducere.

În concluzie, Sandero Stepway este o mașină care poate oferi o experiență de conducere plăcută și sigură pe teren accidentat, datorită suspensiilor ridicate și a gardă mai mare la sol.

Astfel, poate fi o alegere bună pentru cei care caută o mașină practică și versatilă, capabilă să facă față unor condiții variate de conducere.

Consum și fiabilitatea la Sandero Stepway

Cu noul model Sandero Stepway eco G 100, Dacia a reușit să ofere un vehicul eficient din punct de vedere al consumului de combustibil și ușor de întreținut.

Acest model dispune de o serie de tehnologii inovatoare care îi permit să ofere o autonomie ridicată și o performanță bună, în timp ce costurile de întreținere sunt reduse.

Consumul de combustibil

Sandero Stepway eco G 100 este echipat cu un motor pe benzină de 1.0 litri și trei cilindri, care produce o putere de 100 de cai putere și un cuplu maxim de 160 Nm.

Acest motor este cuplat la o transmisie manuală cu 6 trepte și dispune de sistemul Start-Stop, care oprește automat motorul atunci când mașina este oprită în trafic sau la semafor.

Aceste caracteristici permit modelului Sandero Stepway eco G 100 să ofere un consum de combustibil redus. Conform datelor oficiale, acest model consumă în medie 5,3 litri la 100 de kilometri parcurși și emite 119 grame de CO2 pe kilometru.

Astfel, Sandero Stepway eco G 100 este una dintre cele mai eficiente mașini din clasa sa.

De asemenea, acest model dispune de sistemul de management al consumului de combustibil, care oferă informații despre consumul de combustibil și autonomia rămasă, astfel încât șoferul poate ajusta stilul de conducere pentru a economisi combustibil.

Întreținerea

Pe lângă consumul redus de combustibil, Sandero Stepway eco G 100 are și costuri reduse de întreținere.

Dacia oferă o garanție extinsă de 3 ani sau 100.000 km pentru acest model, ceea ce înseamnă că proprietarii se pot bucura de liniște și siguranță pentru o perioadă mai lungă de timp.

În plus, costurile de întreținere ale acestui model sunt reduse, datorită motorului simplu și a tehnologiilor inovatoare care reduc uzura componentelor.

De exemplu, sistemul Start-Stop reduce uzura motorului și sistemul de frânare, deoarece oprește automat motorul atunci când mașina este oprită în trafic sau la semafor.

În ceea ce privește service-ul, Dacia oferă o gamă largă de opțiuni pentru a satisface nevoile proprietarilor de Sandero Stepway eco G 100.

Serviciile de întreținere pot fi efectuate la oricare dintre service-urile autorizate din rețeaua Dacia, iar costurile sunt transparente și accesibile.

Recomandări pentru economisirea combustibilului și întreținerea mașinii

Pentru a economisi combustibil și a menține Sandero Stepway eco G 100 într-o stare bună de funcționare, există câteva recomandări simple pe care șoferii le pot urma.

Pentru a reduce consumul de combustibil și pentru a menține costurile de întreținere cât mai reduse pentru Sandero Stepway eco G 100, există câteva recomandări simple pe care proprietarii le pot urma:

 1. Conducere eficientă: un stil de conducere calm și controlat poate ajuta la economisirea combustibilului și la reducerea uzurii mașinii. Astfel, se recomandă accelerarea și frânarea treptată și evitarea vitezei excesive.
 2. Verificarea periodica a presiunii din pneuri: pneurile cu presiunea prea mică pot crește consumul de combustibil și pot duce la uzura prematură a pneurilor. În plus, este important să se verifice și să se schimbe pneurile uzate la timp.
 3. Întreținerea regulată a motorului: efectuarea reviziei și schimbarea regulată a filtrelor, uleiului și altor piese importante poate preveni uzura prematură a motorului și poate menține performanța optimă a mașinii.
 4. Folosirea combustibilului de calitate: utilizarea combustibilului de calitate poate reduce riscul de depuneri și uzură a motorului, ceea ce poate duce la economisirea combustibilului și la menținerea performanței optime a mașinii.
 5. Folosirea sistemului Start-Stop: sistemul Start-Stop oprește automat motorul atunci când mașina este oprită în trafic sau la semafor, ceea ce poate economisi combustibil și poate reduce uzura motorului.
 6. Respectarea intervalului de revizie: respectarea intervalului de revizie recomandat de producător poate preveni uzura prematură a mașinii și poate menține performanța optimă a acesteia. De asemenea, efectuarea reviziei la timp poate preveni apariția unor probleme costisitoare în viitor.
 7. Întreținerea caroseriei: mentinerea caroseriei mașinii într-o stare bună de curățenie și protecție poate preveni coroziunea și uzura prematură a vopselei și a altor componente.

În concluzie, respectarea acestor recomandări poate ajuta proprietarii de Sandero Stepway eco G 100 să economisească combustibil și să mențină costurile de întreținere cât mai reduse posibil.

Sandero versus Sandero Stepway

Dacia Sandero și Dacia Sandero Stepway sunt două modele diferite de mașini produse de Dacia, dar cu multe caracteristici comune. În timp ce ambele mașini împărtășesc aceeași platformă de bază, există câteva diferențe notabile între cele două modele.

 1. Design exterior: una dintre cele mai evidente diferențe între cele două modele este aspectul lor exterior. Dacia Sandero este o mașină compactă cu un aspect simplu și elegant, în timp ce Dacia Sandero Stepway are un aspect mai agresiv, cu o gardă la sol mai mare, jante mai mari și protecții pentru caroserie. Sandero Stepway este disponibil și cu o gamă mai largă de culori și accesorii pentru exterior, ceea ce îi conferă un aspect mai personalizat.
 2. Performanța pe teren accidentat: datorită gardii mai mari la sol și protecțiilor suplimentare pentru caroserie, Sandero Stepway poate fi mai capabilă pe teren accidentat decât Sandero normală. Acest model este ideal pentru persoanele care locuiesc în zone cu drumuri neasfaltate sau care doresc să meargă în excursii în zonele rurale.
 3. Suspensie: Dacia Sandero Stepway are o suspensie mai rigidă decât Sandero normală, ceea ce îi oferă o manevrabilitate mai bună pe drumuri denivelate și o mai bună stabilitate în viraje.
 4. Echipare: Dacia Sandero Stepway este de obicei echipată cu mai multe dotări standard decât Dacia Sandero, cum ar fi: navigație, cameră de marșarier, climatizare automată și jante de aliaj.
 5. Preț: datorită dotărilor și caracteristicilor sale suplimentare, Dacia Sandero Stepway este, în general, mai scumpă decât Dacia Sandero standard.

În concluzie, Dacia Sandero și Dacia Sandero Stepway sunt două modele diferite, cu caracteristici și designuri distincte. În funcție de preferințele și nevoile individuale ale fiecăruia, un model poate fi mai potrivit decât celălalt.

Programul rabla pentru sandero stepway 2023 , oferte și preturi

Programul Rabla este un program guvernamental prin care proprietarii de mașini mai vechi pot primi un bonus în bani pentru a-și achiziționa o mașină nouă.

Cu toate acestea, informațiile specifice referitoare la programul Rabla pentru Sandero Stepway 2023 nu sunt încă disponibile.

În ceea ce privește ofertele și prețurile, acestea variază în funcție de țară și dealer.

Pentru a obține cele mai bune oferte, este recomandat să faceți o cercetare amănunțită și să contactați mai mulți dealeri de mașini Dacia pentru a compara prețurile și pentru a negocia.

În plus, Dacia oferă în mod regulat promoții și oferte speciale pentru modelele sale, inclusiv Sandero Stepway.

Acestea pot include reduceri de preț, pachete de echipare suplimentare sau oferte de finanțare atractive. Este posibil să găsiți astfel de promoții pe site-ul oficial Dacia sau prin intermediul dealerilor autorizați Dacia.

Este important să rețineți că prețurile și ofertele se pot schimba în funcție de condițiile pieței și de disponibilitatea mașinilor.

Prin urmare, este recomandat să verificați în mod regulat site-urile și ofertele disponibile pentru a fi la curent cu cele mai recente informații și pentru a obține cele mai bune oferte disponibile.

Istoria DACIA 1100

Aici am pregătit un review cu cel mai nou model DACIA Sandero Stepway

Post Tags :

Blog, Masini

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai mult decât pasionat de tehnologie și orice aplicație ce ne poate face ziua mai ușoară

Recent Posts

Urmărește-mă aici

Ai vrea să vorbim despre un subiect mai special?

Trimite-mi un e-mail cu propunerea ta, și promit că o voi analiza, și dacă ai un articol, poate îl publicăm

Așa vom ține legătura și când am articole noi le pot trimite către tine.

Mesajul tău a fost trimis cu succes!

Ne pare rău, dar a intervenit o eroare

GARAGE Community will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.