GARAGE Community

TeamBuilding

Blog, Filme si alte recenzii

Cum mi s-a părut mie filmul Teambuilding și de ce tu ar trebui să îl vezi sau nu

Matei Dima – Teambuilding

Da, este mare hype cu acest titlu de film chiar și în acest timp ce redactez acest articol.

Totuși plecăm de la ideea dacă merită sau nu acest film o oră jumate din viața ta.

Prima dată am să îți prezint părerea mea despre acest film, cum văd eu această producție și ce ar trebui să înțelegi tu înainte de a îți seta niște așteptări.

Distribuția filmului Teambuilding

Acest film, această producție a putut fi posibilă având la bază distribuția compusă din următorii actori:

 • Anca Dinicu
 • Șerban Pavlu
 • Matei Dima
 • Adrian Nicolae
 • Alice Halpert
 • Anca Munteanu
 • Cristi Pulhac
 • Sorina Stefanescu
 • Adrian Geo
 • Nuami Dinescu
 • Cosmin Nedelcu ( Micutzu )
 • Alex cotet

Așteptarea mea de la acest film Teambuilding

Sincer nu îmi mai setez de mult așteptări și aici nu este vorba doar de filmele produse de Matei Dima, în principiu față de orice producție.

Cei drept o idee am reușit să îmi fac încă din faza trailerului, care a devenit public înaintea lansării, și sincer nu m-a câștigat în sala de cinema, alegând atunci să merg la Mirciulică

Sorry, dar nu am fost la film în sala de cinema.

În schimb m-am comportat precum un român veritabil și am așteptat să vină filmul la mine, și l-am văzut pe Netflix, ceea ce vă recomand și voi (dacă vreți să ajutați producțiile românești puteți face asta cu un bilet sa un view plătit și nu furat).

teambuilding available on Netflix
Teambuilding pe Netflix

Revenind

Așa cum am zis, trailerul mi-a transmis foarte clar ideea de multă caterincă și glume (mai bune sau mai puțin bune), românism combinat cu ,,corporateză„, și da nu am dat greș cu ceea ce mi-am imaginat.

De aici și până la decizia mea, de a nu îmi ceda timpul meu pentru un astfel de film a fost doar un pas, însă aici vorbim despre momentul lansării în cinematografe.

Părererismul Românesc

Conaționalul de lângă noi, din metrou sau autobuz de cele mai multe este un bun părererist, nebăgat în seamă, cu opinii care mai de care, fără fundamente evident.

Ca eu să îmi dau cu părerea și să intru în acest hype, ca să pot redacta acest articol când toate canalele de știri vuiesc despre acest film, sau mai precis despre hate-speech-ul generat de acest film, era logic si corect, că trebuie să văd filmul.

Zis și făcut!

Pentru mine primele zilele ale anului sunt de obicei zile în care totul se desfășoară lent și fără grabă, așa că mi-am luat timp într-o zi la birou să văd acest film.

Ei bine, a fost o oră jumate, cum a fost cum n-a fost, s-a dus și nu se va mai întoarece vreodată.

Evident că poziția mea de spectator pentru acest film nu va schimba cu nimic nici scenariul și nici regia acestui film și nici a altor filme.

Pot spune doar că am plecat la vizionare cu toate armele ascuțite.

Da, din prima am notat: caterincă proastă și ieftină, o caterincă generoasă în contraste și cu o reflecție a societății mediocre.

Filmul ne arată tabloul unei lumi active în câmpul muncii, din zona coorporate.

O mare parte din cei care s-au aprins foarte tare, sunt cei care nu se regăsesc în acea lume a coporatiștilor, o lume a out-sider-ilor, oameni care vedeau în mediul și colectivul coorporate mare valoare și minți sclipitoare cu multă educație.

Ei bine asta e doar o părere a celor care nu au fost o zi într-un sistem coorporatist!

Angajații din multinaționale

Nu toți angajații unei coorporații sunt sau trebuie să fie inteligenți! Unii sunt mai josnici decât mulți vânzători din piața Obor, alții sunt persoane cu multe abilități care pot schimba lumea!

Ei bine acest film a scos asta chiar în prin plan, pe principiul: ,, nu vă mai holbați la coorporatiști precum la niște genii!” .

De aici și până la startul unui conflict în social media a fost doar un pas, un pas spre bomba cu ceas.

Matei Dima, foarte bine pregătit de altfel, împreună cu ceilalți Cosmin Nedelcu spre exemplu, ne arată cât de vraiște și superficiali în educație și gândire sunt cei din mediul coorporate românesc.

Până la urma urmei suntem niște mioritici, nu asta spune balada Miorița? Ce vă așteptați?

Ca orice film, totul trebuie atent poziționat și punctat mai ales spre a stârni interesul publicului.

Ceea ce pe mine m-a dezumflat, a fost scenariul, scenariul care reflectă fix realitatea, realitatea românească unde un teambuilding în România este de fapt o cacealma.

Nu este deloc productiv pentru companie (cred că sunt puține situații unde se întâmplă ceva productiv, și clar acolo nu mai e funny), un loc unde totul se rezumă la o beție colegială exagerată, și care deseori se lasă cu derapaje greu de remediat a doua zi.

Asta e realitatea oameni buni în România!

Știm ce înseamnă un teambuilding ?

Ceea ce ne arată filmul ăsta ne arată o realitate, și anume că noi nu doar că nu știm ce-i ăla un teambuilding, dar nici nu ne dorim asta!

Ce ar trebui să înțelegem noi este că un teambuilding se rezumă la activități de consolidare a echipei, jocuri de echipă, nu motive de beție…., dar cred că va mai dura asta mult

teambuilding
Ce activități să faci în teambuilding

,,Noi ” ne dorim de fapt un alt motiv pentru care să ,,mergem” să ne facem praf și pulbere, și dacă se poate să o hărțuim puțin pe Lorette de la contabilitate, dacă tot s-a îmbătat de ce nu….

Scuze… astea se întâmplă! Evident sunt și excepții, dar hey…. cui îi pasă de excepții…..

Protagoniștii nu au făcut altceva decât să ne arate cum se desfășoară la noi o activitate, care în fond și la urma urmei, ar trebui să fie ceva creativ, de consolidare a echipei, și să aducă plus valoare companiei…. rar se atinge acest obiectiv.

Ce ar trebui să înțelegem noi ?

Prima treaba este că ar trebui să ne schimbăm puțin percepția față de cei din mediul coorporate.

În primul rând sunt fix oameni, la fel care restul din alte sectoare de muncă.

Ideea asta pe care o are românul din afara unei coorporații cu privire la angajatul unei multinaționale ca fiind un om cu mintea plină de lumină, un geniu ascuns, ar trebui puțin mai mult corectată.

Mulți dintre ei, sunt efectiv doar niște instrumente pe o tablă de șah (intr-un sistem), niște operatori, și cam atât.

Ar trebui să mai înțelegem că noi nu știm ce este și ce înseamnă un ,,Teambuilding” și că îl confundăm cu o petrecere, o beție cu prietenii, asta și pentru că ne împrietenim ușor cu colegii de muncă, și facem confuzii.

Ar trebui să mai înțelegem că acest film ne arată cât de superficiali suntem cu toții, și cei din mediul coorporate, și cei din afara sistemului.

Această superficialitate vine din sărăcia culturală, si nivelul mediocru, lipsa dorinței de a investi în noi în fiecare zi.

Scenariul – puterea exemplului

Scenariul este unul foarte ușor, și când spun ușor mă refer la faptul că nu aduce nimic care să stârnească intriga aia puternică.

Având în vedere că acest scenariu se rezuma la povești culese din realitate, personal apreciez că este și poate fi un exemplu prost și nociv pentru societate.

Pentru mine personal, este intangibil, însă pentru o audiență cu un grad de superficialitate și o sărăcie în viziune și în bagajul de cunoștiințe va fi fix pe dos, un exemplu de uite ce o să facem si noi în teambuilding-ul de la firmă.

Nu am apreciat, și taxez foarte tare exemplele de hărțuire pasivă chiar, dar și de lipsa moralității, care poate ștanța mesaje puternice, și totodată greșite către publicul țintă.

Un teambuilding corect, nu arată așa și nici nu ar trebui să arate așa.

De ce nu place filmul celor care îl contestă?

Văd pe Facebook, multă agitație cu privire la acest titlu de film, cu multe mesaje, înțepături , dar cel mai grav injurii și acuze gratuite către protagoniști.

Hai să o luam altfel

Când vă uitați la filme românești pline de iz comunist, si efecte teatrale, nu vă plăceau și dădeați fuga la ,,Tânăr și neliniștit” .

Acum când vine cineva cu modelul american, care în materie de filme de lung metraj, a asigurat din totdeauna segmentul comercial, nu e bine, și vă simțiți lezați: ,,dacă și ăsta mai e film Românesc…”

România are nevoie de astfel filme, care să ridice cifrele, și dacă audiența nu ar fi așa praf, și filmele ar fi mai elevate.

Dacă vreți filme românești unde să vedeți situații în care să predomine inteligența, ei bine păi ar trebui să vă străduiți puțin și voi ca audiență.

Nu v-au plăcut înjurăturile ?!

Păi este doar o oglindă neplăcută a societății din care facem parte, o oglindă pe care o ignorăm zi de zi.

Nu v-au plăcut comportamentele cu tentă de hărțuire? Păi cum ar fi să ne concentrăm noi la ceea ce avem de făcut în fiecare zi și să remediem asta.

Afiș teambuilding

Ce am apreciat și ce mi-a plăcut la filmul Teambuilding

Producția, calitatea imaginii și post producția este de nota 10!

Cinematografia românească are nevoie de astfel de filme care să ne arate că se pot produce și la noi secvențe de calitate.

Am observat în film multe cadre filmate la un super nivel, și asta e super bine.

Am apreciat faptul că implicația și aportul pe care Matei Dima l-a adus, ne arată că cineva cu potențial, se „încăpățânează” să producă în România, unde totul costă enorm.

Am mai apreciat faptul, ca distribuția a fost făcută cu oameni noi, oameni tineri, mulți dintre ei fără un background actoricesc foarte puternic.

Am fost puternic dezamăgit de comportamentul celor din social media, care au dus totul la un extrem aberant și agresiv către producători și către protagoniști și asta nu se face….

Înjurături, vorbe tăioase… multe aberații… pentru ce? că unora nu le-a placut?

Nici mie nu pot să zic că mi-a plăcut, și cred că mi-am prezentat gândurile în rândurile de mai sus, dar nici cea mai mică intenție de a jigni sau vorbi aiurea nu aș putea avea față de cei ce au muncit la acest film.

Pentru mine a fost un film privit mai critic, și unde am fost atent pentru o analiză mai detaliată din punct de vedere social… dar cam atât

Să vezi sau nu filmul Teambuilding

Dacă ești un om cu un caracter binedefinit, și viața ta nu se ghidează dupa exemple, să faci și tu ceea ce vezi la alții, atunci da.

Dacă ai și un spirit critic de asemenea îți va prinde bine să analizezi totul cu ochiul critic.

În schimb, dacă nu prea ai trecut pe la școală, sau dacă nu prea îți aduci aminte care a fost ultima care citită, ar fi bine să dai skip.

Încearcă să tratezi acest film, strict ca un film, și să poți învăța ceva, ceva ce nu ar trebui reprodus.

Poate că vei înțelege și citind acest articol, că un teambuilding nu trebuie să arate așa. Poate vei schimba ceva chiar în firma ta, și poate că atunci când va fi cazul să organizezi un teambuilding, o să îl faci corect și sa nu iasă precum filmul.

Nu ai nici un motiv să dai cu pietre în oamenii care au muncit la acest film!

E posibil să îți placă e posibil să nu… ambele situații perfect normale și admise.

Marian Godină despre filmul Teambuilding

Este un film, e bine să îl tratezi ca atare, problema sunt cei care iau din film elemente și le transpun în viața reală, acolo poate fi o problemă într-adevăr, însă de acolo și până la a discredita pe cineva este cale lungă și fără sens.

CTP dându-și cu părerea despre Teambuilding
CTP nu intelege filmul Teambuilding

Post Tags :

Blog, Filme si alte recenzii

2 răspunsuri

 1. Eu m-am uitat doar la trailăr, dar vreau sa-mi fac o parere despre acest gen de filme. Niste tineri copii care se scalambaie si se distreaza, cred ca e bun ca film de duminca pentru copii si familia sau pentru cei care sunt fani si ii urmaresc in online pe cei care joaca in filmul respectiv. IN general nu ma uit la filme, youtube îmi mănâncă tot timpul…

 2. Da. Trebui văzut și analizat. Poate că vei râde, dar poate că nu e chiar râsu’ râs, însă e bun ca baza de date. De analizat calitatea productiei. Nu știu daca trebui văzut musai cu copii… 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai mult decât pasionat de tehnologie și orice aplicație ce ne poate face ziua mai ușoară

Recent Posts

Urmărește-mă aici

Ai vrea să vorbim despre un subiect mai special?

Trimite-mi un e-mail cu propunerea ta, și promit că o voi analiza, și dacă ai un articol, poate îl publicăm

Așa vom ține legătura și când am articole noi le pot trimite către tine.

Mesajul tău a fost trimis cu succes!

Ne pare rău, dar a intervenit o eroare

GARAGE Community will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.